Levenmetwater

Alles nieuw

Na al vijf jaar in een heel oud huis te wonen, krijg je wel zin in verandering. De vloer is helemaal beschadigd en het ziet er gewoon niet meer mooi uit. We hebben ook een oude vleugel in het huis staan. Deze willen we graag houden alleen moet die wel even opnieuw geverfd worden. De muren moeten worden geverfd en de kozijnen moeten worden gerestaureerd. Er valt dus nog aardig wat te doen aan het huis.

De eerste keus

Als eerst hebben we alle meubels het huis uit gesjouwd. We kunnen moeilijk verbouwen met alle meubels nog in het huis. Nadat alles eruit was konden we beginnen met het verbouwen. We wilde als eerst de begane grond doen om te kijken of het wat is. We kozen voor hardhout. Dit gebruiken we voor de vloer. Op deze manier wilde we geschaafd hardhout omdat die mooi paste bij de oudheid van het huis. Ook matcht die dan goed met de vleugel. Hardhout valt makkelijk te bewerken en is ook nog is duurzaam. Zo begonnen we met het erin leggen van de vloer. Tot we op een moment tegen een obstakel liepen. We hadden namelijk geen zaag. Dat is wel een van de dingen die van belang zijn. Dus wij hebben ons werk neergelegd en zijn naar de winkel gegaan om een zaag te kopen.

Een obstakel

Terwijl opzoek waren naar een zaag, zagen we veel andere dingen die leuk konden zijn voor in het huis. We vonden een leuke lamp die goed in de slaapkamer zou staan. Ook kregen we een idee welke kleur we de muur wilde schilderen. Mijn vriend wilde voor behang gaan maar dat is natuurlijk helemaal niet mooi. Naast de kleuren zagen we ook handige producten bij het verbouwen. Zo hebben wij een heleboel ingeslagen om weer verder aan de slag te gaan.

Een kopje koffie

Eenmaal weer thuis dronken we een kopje koffie en gingen we aan de slag. We hadden besloten het helemaal zelf te doen dus het koste nog wel wat tijd. Eerst moesten we onze oude vloer eruit halen. We moesten het hardhout op maat zagen natuurlijk. Daarna het hardhout nog plaatsten. Hierbij konden we toch wel wat hulp gebruiken want het ging ins niet makkelijk af. Een paar dagen later lag het hardhout er eindelijk in. Het zag er prachtig uit!

Finishing touch

Nu kwam de kleur van de muren, ik koos voor de inham een wat donker grijs om zo de tv mooier uit te laten komen. En voor de rest van het huis wit met een wat licht blauwe kleur. Dat was al snel gedaan want verven is niet zo moeilijk. Als laatst moest de vleugel er nog in. Die hadden we weer helemaal mooi gemaakt en het stond prachtig bij onze nieuwe vloer en muur.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 Levenmetwater

Thema door Anders Norén