Levenmetwater

Backpacken: Dat moet iedereen een keer gedaan hebben!

Bij het woord backpacker denken veel mensen aan een onverzorgde hippie met een versleten backpack op zijn rug. Niks is minder waar!  Backpackers komen in allerlei soorten en maten en tegenwoordig noemen ze zichzelf ook wel digital nomad. Wat maakt een backpacker dan een backpacker en wat is er zo leuk aan het backpacken? In mijn ogen is het een ervaring die je leven verrijkt en ik zal je vertellen waarom.

Los van je vertrouwde omgeving

Je hele leven groei je op in een bepaald systeem. Je familiesysteem, je schoolsysteem en het systeem van de Nederlandse maatschappij. Dit biedt je veiligheid, voorspelbaarheid en structuur. Hier is op zich niks mis mee, maar weet je zo wel wie je bent? Heb jij de dingen die je weet en voelt gewoon aangenomen van anderen of komen ze uit je authentieke zelf? Dit soort vragen zul je beantwoordt krijgen tijdens het backpacken. Je komt namelijk volledig los van al deze vertrouwde systemen en komt oog in oog met je ware zelf te staan. Dit is niet persé makkelijk, maar het zal je leven voorgoed veranderen. Je leert namelijk op jezelf te vertrouwen, jezelf te leren kennen en je begint de wereld door andere ogen te bekijken. Door de ogen van een andere cultuur, ander land of een ander persoon. Dit maakt je daarom ook een mens die meer snapt van andere mensen. Dit zal je alleen maar van pas komen tijdens je leven, aangezien mensenkennis geen overbodige luxe is.

Wie gaan er backpacken?

Wie gaan er dan backpacken? Heel veel soorten mensen! Voornamelijk jongvolwassenen, maar je ziet soms ook een verdwaalde 50+er voorbij komen. Het zijn wel allemaal mensen die meer van het leven willen proeven. Mensen die verder willen kijken dan hun neus lang is. Mensen die van andere culturen houden en hier meer over willen leren en mensen met een avontuurlijke inslag. Deze mensen hebben allemaal een ander soort backpack op hun rug, afhankelijk van hun behoeftes en reisplannen. Je kunt je tas zo groot maken als je zelf wil, maar het mooiste van backpacken is dat je leert leven met het minimale. En dat kan ontzettend bevrijdend zijn. Want wat heb je nou werkelijk nodig in dit leven? Een paar kleren, je laptop, een paar goede vrienden, wat te eten en een dak boven je hoofd. Wanneer je dit beseft, zal je andere keuzes gaan maken in het leven. Weg met de carrière en hallo wereld! 

 

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 Levenmetwater

Thema door Anders Norén