Levenmetwater

Tips om je huis netjes en schoon te houden

Het netjes en schoon houden van je huis klinkt altijd makkelijker dan het is. Je kent het wel: Je ruimt je huis helemaal op en geeft het een grote schoonmaak zodat het er weer perfect uit ziet. Een week later is het echter weer een grote zooi. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom geef ik in deze blog tips hoe je je huis zo lang mogelijk netjes en schoon kan houden. 

De juiste materialen

Eerlijk is eerlijk, sommige mensen hebben het nou eenmaal makkelijker met het schoonhouden van hun huis dan anderen. En dit heeft een hele simpele reden: De materialen die er gebruikt zijn in huis. Denk bijvoorbeeld aan de vloer. Vloerbedekking is bijvoorbeeld een verschrikking op schoon te houden. Viezigheid trekt er helemaal in en met de stofzuiger krijg je maar zelden al het stof weg. Een houten vloer daarentegen is een stuk makkelijker. Hier kun zelf gewoon een dweil overheen halen en klaar is kees. Ga dus eens goed na welke materialen jij in je huis hebt en of je het jezelf makkelijk kunt maken door hier iets aan te veranderen. 

Maak het jezelf makkelijk

Een rommelig huis is vaak het gevolg van luiheid. Zelf ben ik hier tenminste vaak schuldig aan. Zo gooi ik kleding over mijn bureaustoel omdat ik te lui ben om het op te hangen in mijn overvolle kast. Of ik leg mijn troepjes even op een plankje neer omdat de prullenbak helemaal aan de andere kant van het huis staat. Dit is natuurlijk nergens voor nodig. Luiheid is er moeilijk uit te krijgen, maar je kunt het jezelf wel iets makkelijker maken. Een simpel voorbeeld is om in elke kamer pedaalemmers neer te zetten. Nu hoef je nooit meer ver te lopen voor een prullenbak en blijft je plankje netjes!

Maak een schoonmaakrooster

Een schoonmaakrooster wordt vooral vaak gebruikt in studentenhuizen waar je met huisgenootjes woont. Ik heb echter ondervonden dat zo’n rooster ook voor jezelf effectief kan zijn. Door een vast rooster plan je je schoonmaaktaken al in en hou je hier rekening mee. Bovendien kun je bijvoorbeeld een straf verzinnen voor jezelf als je je niet aan het rooster houdt. Denk bijvoorbeeld aan dat je dan een paar euro in een spaarpotje moet stoppen. Zo’n rooster is toch een goede stok achter de deur om echt schoon te maken, maar dan moet je wel streng zijn voor jezelf!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 Levenmetwater

Thema door Anders Norén