7 rookie mistakes die je wilt voorkomen als startende freelancer

Als freelancer ben je je eigen baas. Dat kan zowel goed als slecht zijn, want het geeft je veel vrijheid, maar vereist ook dat je heel gedisciplineerd te werk gaat. Om succesvol te zijn als freelancer moet je de volgende hoofdzonden vermijden:

1. Geen duidelijke visie of doelen hebben.

Als freelancer is het belangrijk om een duidelijke visie te hebben over wat je bereikt. Dit zal je helpen om gefocust en gemotiveerd te blijven. Zonder een duidelijke visie zal het gemakkelijk zijn om op een zijspoor te raken en tijd te verspillen aan dingen die niet belangrijk zijn. Waar wil je zijn over 3 jaar vanaf nu?

2. Niet georganiseerd zijn.

Een van de belangrijkste dingen voor een freelancer is om georganiseerd te zijn. Dit omvat het bijhouden van uw deadlines, facturen en betalingen. Als je niet georganiseerd bent, zul je snel overweldigd raken en verzanden in papierwerk. Zorg voor een overzichtelijke urenregistratie van elke klant. Moneybird kan je helpen om meer overzicht te krijgen in je werkzaamheden.

3. Jezelf niet (goed) verkopen.

Als een freelancer, moet je jezelf in de markt zetten om klanten omvat het maken van een website, het schrijven van een blog, en het gebruik van sociale media. Als je jezelf niet in de markt zet, zul je geen klanten hebben. Er zijn ook genoeg platforns voor freelancers om je bij aan te melden. Hier kan je eenvoudig gekoppeld worden aan opdrachten die binnen jouw expertise vallen.

4. Niet responsief zijn

Als je freelancer, reageren op uw klanten. Dit betekent telefoontjes en e-mails snel beantwoorden en deadlines halen. Als u niet responsief bent, zullen uw klanten elders gaan een moet flexibel zijn om te slagen als freelancer.

5. Niet flexibel zijn.

Als freelancer moet je flexibel zijn om te slagen. Dit betekent dat je bereid bent andere uren te werken, andere projecten aan te nemen en je prijsstelling aan te passen. Als je niet flexibel bent, wordt het tijd om werk te vinden. 

6. Niet professioneel zijn.

Als je freelancer bent, vertegenwoordig je jezelf als bedrijf. Dit betekent dat je professioneel moet zijn in alles wat je doet. Dit omvat uw website, uw sociale media, uw e-mailcommunicatie, en uw inv u bent, zullen uw klanten u niet serieus nemen. 

7. Niet voor jezelf zorgen.

Als freelancer is het makkelijk om een burn-out te krijgen. Daarom is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Dit omvat voldoende slaap, gezond eten en sporten. Als je niet voor jezelf zorgt, raak je snel overweldigd en gestrest.

Related Stories

Anderen bekeken ook

Hulc: de beste keuze voor succesvolle linkbuilding uitbesteding

Wil je de zichtbaarheid van je website verbeteren, maar heb je geen idee hoe...

Ontdek de veelzijdige wereld van epoxy giethars: een introductie

Hallo daar! Vandaag gaan we het hebben over een super veelzijdig materiaal: epoxy giethars....

Haal de warmte in huis met een ziegler tapijt...

Als het aankomt op het creëren van een warme, gezellige sfeer in huis, is...

Pachira aquatica: de perfecte kamerplant voor jouw groene interieur!

Heb je ooit gehoord van de Pachira Aquatica? Nee? Nou, dan ben je op...

De Geheimen van Comfortabel Slapen: Ergonomische Kussens en Matrassen...

Zijn je nachten vol van onrustig woelen en keren in plaats van diep en...

Kies de perfecte verzenddoos voor jouw bedrijf bij Vermeij...

Als je een bedrijf hebt, weet je hoe belangrijk het is om je producten...

Populaire categorieën

Comments