Bijzondere vakantie in eigen land of cultuur snuiven in Ierland?

Er zijn mensen die zweren bij een vakantie in de zon. Als er geen zon, zee en strand aanwezig zijn op de bestemming, telt het niet. Ook als je niet naar een zonovergoten oord vliegt, kun je de ultieme vakantie hebben. Sterker nog: de beste vakantiebestemmingen van nu zijn overladen met regen.

Vakantie in eigen land

De eerste optie is eigenlijk vrij gemakkelijk te raden: blijf in Nederland. Ja, echt! Veel mensen denken ten onrechte dat het regenachtige kikkerland niet zo veel te bieden heeft, maar als je je erin verdiept, zal je verbaasd staan van de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt bijvoorbeeld in hoge kasteeltorens slapen, midden in de wildernis of in de gracht van Utrecht. Allemaal unieke ervaringen die garant staan voor een onvergetelijke vakantie. In eigen land vakantie houden, heeft nog meer voordelen. Ten eerste heb je geen last van lange reistijden. Binnen een uur of twee ben je zo ongeveer overal in Nederland. Daarnaast is het qua vervoer ook simpeler. Je kunt gaan voor het gemak van je eigen auto en de koffers in de achterbak gooien. Of kies voor een ontspannen tripje met de trein. Dat het hier af en toe regent, moet je voor lief nemen. Wil jij ook bijzonder overnachten Nederland? Dan is het dus een kwestie van even goed speuren.

Aan de overkant in Ierland

Wil je toch heel erg graag het land uit? Overweeg dan eens het water over te steken. Ierland is namelijk maar een klein eindje weg, maar oh zo fantastisch. Ierland staat bekend om de vele gezellig pubs waar je altijd een welkome en knusse sfeer vindt. Helemaal na een grauwe dag is niets lekkerder dan een warme pub binnenvallen en neerploffen voor een pint beer. Voor de bierliefhebbers is Dublin een prima stad. De stad staat bekend om het Guinness bier en er worden volop tours aangeboden om alles te weten te komen over het vloeibare goud.

Toch moet je niet alleen in Dublin blijven. Een rondreis door Ierland is een echte must. Het land kent namelijk prachtige, ruige natuur die je gezien moet hebben. Denk hierbij aan de setting a la Game of Thrones (de bekende HBO-serie). Een deel van de serie is zelfs in Ierland opgenomen, dus de echte fans wanen zich zomaar in Westeros (het land waarin Game of Thrones zich afspeelt). Geen fan? Niet getreurd! Ook zonder die verbeeldingskracht zul je de natuur van Ierland prachtig vinden. Kijk dus vooral of rondreizen Ierland iets voor jou is! Vergeet je regenjas trouwens niet.

Related Stories

Anderen bekeken ook

Wanneer je een advocaat nodig hebt…

Het vinden van de juiste advocaat kan een uitdaging zijn. Als je niet bekend...

Besparen op wasmiddel doe je zo 

Als je regelmatig de was doet, dan weet je dat het doen van de...

7 rookie mistakes die je wilt voorkomen als startende...

Als freelancer ben je je eigen baas. Dat kan zowel goed als slecht zijn,...

7 rookie mistakes die je wilt voorkomen als startende...

Als freelancer ben je je eigen baas. Dat kan zowel goed als slecht zijn,...

Hoe groot is duitsland

Hoe Groot is Duitsland? Duitsland is een van de grootste landen in Europa, met een...

Welke technologische innovaties helpen environmentalists bij het omgaan met...

Hoe Technologische Innovaties Helpen Environmentalists Bij Het Omgaan Met Veranderend Weer en Wind De...

Populaire categorieën

Comments