Home Huis & Tuin Huismuis: schattig of gevaarlijk?

Huismuis: schattig of gevaarlijk?

0
Huismuis: schattig of gevaarlijk?

We kennen die tekenfilms wel waar een vrouw gillend op een kruk springt als er een muis in de keuken verschijnt. Er zijn mensen die echt heel bang zijn voor muizen. Niet alleen vrouwen overigens. Het diertje is watersnel, onvoorspelbaar en kan klimmen als de beste. Voor je het weet, klimt zo’n beest tegen je benen op. Vreselijk, zegt de een, schattig zegt een ander. Want er zijn ook mensen die dol zijn op muizen. Die vinden muizen schattig, hebben er misschien wel een paar als huisdier en laten ze met veel plezier over hun lichaam kruipen. De muis, is dat dier nu een gevaar of niet? Laten we eerlijk zijn: veel muizen op de verkeerde plek zijn inderdaad gevaarlijk. Niet zozeer het dier zelf, overigens. Muizen zullen je niets doen tenzij ze bijvoorbeeld vechten om los te komen, dan kunnen ze bijten, maar dat is vrij logisch. Maar muizen zijn medeverantwoordelijk voor grote plagen die de wereld in het verleden hebben geteisterd door de ziektes die ze met zich meebrengen en daarom is het beter muizen uit je huis te weren.

Muizen in de stad

Muizen zijn slimme dieren. Het is een zogenaamde cultuurvolger net als ratten en duiven. Ze maken gebruik van de mogelijkheden die de mens biedt. Ze volgden de mens dus de stad in en ontdekten daar een mooi bestaan. Zo bezien is het wel een beetje onze eigen schuld dat muizenplagen af en toe flink opspelen. Huismuizen eten namelijk alles en zijn niet kieskeurig. Van broodkruimels tot insecten en van papier tot lijm. En ja, dat vindt je allemaal ruimschoots in de buurt van mensen. Geen wonder dus dat muizen bestrijden Breda of muizenbestrijding Delft regelmatig terugkomende zoektermen zijn op google. Want van een muizenplaag moet je echt af. Voor je het weet kan dit een hoop ellende veroorzaken.

Professionele bestrijders

Als je last hebt van een muizenplaag, ga dan niet zelf rommelen met gif of iets dergelijks. Huur professionele muizenbestrijders in. Dit is nodig omdat niet alleen de plaag bestreden moet worden, maar ook de oorzaak van die plaag gevonden moet worden. Anders komen de muizen binnen de kortste keren weer terug. Want het zijn slimme dieren zoals we gezien hebben. Denk ook niet dat het wel meevalt als je een muis in huis ziet: waar een muis is, zijn er meerdere want ze leven in grote groepen die alleen maar groter worden. Dus heb je last van muizen? Zoek hulp.