Je huis netjes inrichten doe je zo

Is het thuis bij jou ook soms zo’n rommel? Dan is het wellicht een idee om op te ruimen! Bekijk onze tips om direct te kunnen beginnen.

Gooi/geef weg wat je niet gebruikt

Woon je al een tijdje thuis? Misschien heb je in de loop der jaren veel dingen verzameld. Controleer je spullen zorgvuldig en wanneer je het voor het laatste gebruik hebt. Bepaal wat je elke dag, elke week of elke maand nodig hebt, en gooi wat je niet gebruikt weg. Kun je geen gedag zeggen? Is het van goede kwaliteit? Dan kan je het ook verkopen of weggeven wat je niet gebruikt. Kijk kritisch naar je spullen. Het is hierin belangrijk dat je vooral niet gaat bedenken wanneer je het wellicht nog een keer gaat gebruiken. Wanneer je het al jaren niet gebruikt, ga je het de aankomende jaren ook niet meer gebruiken. Desnoods geef je het aan een bekende en spreek je af dat wanneer je het écht nodig hebt, of je het dan nog mag gebruiken. Vaak kom je er dan ook achter dat je het uiteindelijk toch niet gaat gebruiken. Daarnaast is het een goed idee om niet zomaar iets weg te gooien maar kijk eerst of andere het nog kunnen gebruiken.

Koop alleen nog maar essentiële items

Bij opruimen hoort niet alleen opruimen op dit specifieke moment. Het is belangrijk dat je niet over twee maanden weer opnieuw moet beginnen. Koop daarom alleen items die je echt nodig hebt. Heb je nieuwe sneaker nodig? Kies dan voor een duurzame oplossing en koop schoenen van goede kwaliteit die lang meegaan. Denk bijvoorbeeld aan het merk Veja. Veja heren zijn bijvoorbeeld goede sneakers die lang mee gaan en van goede kwaliteit zijn. Hierdoor voorkom je dat je binnen een jaar weer drie verschillende sneakers hebt die allemaal nog maar net meegaan.

Werk in kleine stappen

Tenzij je motivatie groot is en niets je kan stoppen, moet je niet het hele huis in één dag proberen op te ruimen. Bepaal eerst de ruimte die het meest dringend moet worden gesorteerd, en voltooi deze vervolgens kamer voor kamer of categorie per categorie. Nu ben ik hier nog 30 minuten, en dan hier nog een uur. Door het huis of appartement geleidelijk op te ruimen, kan de onvermijdelijke chaos worden geminimaliseerd. Het zorgt er ook voor dat je niet gefrustreerd raakt. Verspreid je opruimactie over verschillende dagen en blijf energiek en effectief! Met deze opruimmethode kan je geleidelijk en correct elke hoek van het huis schoonmaken.

Related Stories

Anderen bekeken ook

Welk montuur kies ik?

Er bestaan veel verschillende brilmonturen waar iemand uit kan kiezen. Het komt dan ook...

Huismuis: schattig of gevaarlijk?

We kennen die tekenfilms wel waar een vrouw gillend op een kruk springt als...

Dankzij een sportmaaltijd kan je effectiever gaan sporten

Genoeg sporten en bewegen is belangrijk voor een gezond lichaam. Toch is in beweging...

Maak jouw huis comfortabeler met het gebruik van Texelse...

Texel is een prachtig eiland dat te vinden is bij de Waddenzee. Texel is...

Dankzij deze supplementen kan je nog effectiever sporten

Wanneer je gaat sporten is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen....

Persoonlijk lenen 101

Wist je dat je voor bijna alles een persoonlijke lening kan afsluiten? Dat klinkt...

Populaire categorieën

Comments