Je huis netjes inrichten doe je zo

Is het thuis bij jou ook soms zo’n rommel? Dan is het wellicht een idee om op te ruimen! Bekijk onze tips om direct te kunnen beginnen.

Gooi/geef weg wat je niet gebruikt

Woon je al een tijdje thuis? Misschien heb je in de loop der jaren veel dingen verzameld. Controleer je spullen zorgvuldig en wanneer je het voor het laatste gebruik hebt. Bepaal wat je elke dag, elke week of elke maand nodig hebt, en gooi wat je niet gebruikt weg. Kun je geen gedag zeggen? Is het van goede kwaliteit? Dan kan je het ook verkopen of weggeven wat je niet gebruikt. Kijk kritisch naar je spullen. Het is hierin belangrijk dat je vooral niet gaat bedenken wanneer je het wellicht nog een keer gaat gebruiken. Wanneer je het al jaren niet gebruikt, ga je het de aankomende jaren ook niet meer gebruiken. Desnoods geef je het aan een bekende en spreek je af dat wanneer je het écht nodig hebt, of je het dan nog mag gebruiken. Vaak kom je er dan ook achter dat je het uiteindelijk toch niet gaat gebruiken. Daarnaast is het een goed idee om niet zomaar iets weg te gooien maar kijk eerst of andere het nog kunnen gebruiken.

Koop alleen nog maar essentiële items

Bij opruimen hoort niet alleen opruimen op dit specifieke moment. Het is belangrijk dat je niet over twee maanden weer opnieuw moet beginnen. Koop daarom alleen items die je echt nodig hebt. Heb je nieuwe sneaker nodig? Kies dan voor een duurzame oplossing en koop schoenen van goede kwaliteit die lang meegaan. Denk bijvoorbeeld aan het merk Veja. Veja heren zijn bijvoorbeeld goede sneakers die lang mee gaan en van goede kwaliteit zijn. Hierdoor voorkom je dat je binnen een jaar weer drie verschillende sneakers hebt die allemaal nog maar net meegaan.

Werk in kleine stappen

Tenzij je motivatie groot is en niets je kan stoppen, moet je niet het hele huis in één dag proberen op te ruimen. Bepaal eerst de ruimte die het meest dringend moet worden gesorteerd, en voltooi deze vervolgens kamer voor kamer of categorie per categorie. Nu ben ik hier nog 30 minuten, en dan hier nog een uur. Door het huis of appartement geleidelijk op te ruimen, kan de onvermijdelijke chaos worden geminimaliseerd. Het zorgt er ook voor dat je niet gefrustreerd raakt. Verspreid je opruimactie over verschillende dagen en blijf energiek en effectief! Met deze opruimmethode kan je geleidelijk en correct elke hoek van het huis schoonmaken.

Related Stories

Anderen bekeken ook

Online Marketing: SEO-teksten als sleutel tot succesvolle strategie

Online marketing is tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van elke succesvolle onderneming. Een van de...

Een frisse make-over: Behang vs. Klik PVC in huis...

Wanneer je op zoek bent naar een snelle en eenvoudige manier om je huis...

Een aanwinst voor je kamer

Je bent op zoek naar iets nieuws voor in je kamer. Er zijn veel...

Hypotheek, creditcard en renovlies: tips voor je droomhuis!

Ben je op zoek naar je droomhuis, of heb je deze al gevonden en...

Kies woonverzekeringen die aansluiten bij jouw wensen

Het is belangrijk om te zorgen voor verzekeringen die goed bij jou passen. Op...

Jouw supergezonde leven

Gezond leven: hoe doe je dat? Zit dat in meer bewegen, in beter eten,...

Populaire categorieën

Comments