Persoonlijk lenen 101

Wist je dat je voor bijna alles een persoonlijke lening kan afsluiten? Dat klinkt meer als een verkooppraatje dan het bedoeld is, dus laat me er meteen achteraan zetten; geld lenen kost geld. Ga er dus altijd verantwoordelijk mee om. Tegelijkertijd kan je dus, bijvoorbeeld, geld lenen voor een motor. Ja, het is mogelijk om, wanneer je een nieuwe auto of motor wil kopen, daarvoor een lening af te sluiten.

De persoonlijke lening 

De aanschaf van een motorvoertuig valt dus onder een persoonlijke lening. Dit soort leningen verschillen dus van hypotheken en zakelijke leningen in verschillende opzichten, waaronder de flexibiliteit. Een persoonlijke lening kan over allerlei aankopen en/of diensten worden afgesloten, waarbij een hypotheek overduidelijk verbonden is aan één soort uitgave, maar een zakelijke lening ook een stuk strakker gecontroleerd en afgebakend blijkt. Een persoonlijke lening kan dus worden afgesloten voor de aanschaf van een nieuw motorvoertuig. Ook auto’s en motors worden alsmaar duurder, en niet meteen het hele bedrag op tafel kunnen leggen zou geen reden moeten zijn voor het niet rijden van een prima auto. 

Risicofactoren 

Wel moet je, zoals met elk soort lening (maar juist vooral met persoonlijke leningen) ontzettend opletten. ‘Geld lenen kost geld’ is een oude, doodgegooide zin, maar er zit wel een kern van waarheid in. Het rentepercentage wat bij je maandelijkse premie aan de bank of andere geldverstrekker komt, zal jou dus altijd meer kosten dan je hebt ontvangen. Een lening is eigenlijk, per definitie, leunen op geld wat je nog niet hebt. Geld wat je in de toekomst hoopt te hebben, al is het in maandelijkse momentopnames. Begrijp me niet verkeerd; om veel redenen en in veel situaties is een persoonlijke lening afsluiten (bijvoorbeeld voor de aanschaf van een nieuwe gezinsauto waar enorm veel behoefte aan is, omdat de huidige auto gewoon niet groot genoeg is) de uitkomst waar jij op zat te wachten. Het is dus ook zeker geen optie om meteen af te schrijven zonder overweging. 

 

Het enige wat écht slim is om te doen bij elk soort lening, maar vooral bij deze, is overwegen of dit voor jou inderdaad de juiste keuze is. Stel jezelf de vraag; Is dit slim? Ben ik ervan overtuigd dat ik dit geld elke maand kan terugbetalen; en klopt dat boekhouding-technisch ook? Denk goed na over je antwoorden op deze vragen, en leen alleen als je er zeker van bent. Jij kan dit!

Related Stories

Anderen bekeken ook

Hulc: de beste keuze voor succesvolle linkbuilding uitbesteding

Wil je de zichtbaarheid van je website verbeteren, maar heb je geen idee hoe...

Ontdek de veelzijdige wereld van epoxy giethars: een introductie

Hallo daar! Vandaag gaan we het hebben over een super veelzijdig materiaal: epoxy giethars....

Haal de warmte in huis met een ziegler tapijt...

Als het aankomt op het creëren van een warme, gezellige sfeer in huis, is...

Pachira aquatica: de perfecte kamerplant voor jouw groene interieur!

Heb je ooit gehoord van de Pachira Aquatica? Nee? Nou, dan ben je op...

De Geheimen van Comfortabel Slapen: Ergonomische Kussens en Matrassen...

Zijn je nachten vol van onrustig woelen en keren in plaats van diep en...

Kies de perfecte verzenddoos voor jouw bedrijf bij Vermeij...

Als je een bedrijf hebt, weet je hoe belangrijk het is om je producten...

Populaire categorieën

Comments