Home Algemeen Welk montuur kies ik?

Welk montuur kies ik?

0
Welk montuur kies ik?

Er bestaan veel verschillende brilmonturen waar iemand uit kan kiezen. Het komt dan ook vaak voor dat wanneer iemand een nieuwe bril neemt, er een aantal uur uit de dag wordt gehaald om het nieuwe montuur erbij te kiezen. Niet alle monturen staan even goed op iemands gezicht. Het zou zonde zijn als één van deze monturen wordt gekozen. Daarom wordt in deze blog duidelijk welk montuur door wie het beste gekozen kan worden.

Monturen

Om te beginnen zijn er brilmonturen dames, heren en monturen die uniseks werken. Natuurlijk zijn er ook brillen voor kinderen. Over het algemeen is het makkelijker om voor kinderen brillen te kopen. Zij zien een leuke kleur en een mooi motief en zijn vaak al verkocht!

Naast de categorie kunnen monturen nog verschillende kleuren hebben. Daarom is het belangrijk om te letten op de harkleur en de kleur van de ogen. Als laatst is het belangrijk om te letten op de gezichtsvorm. Zoals gezegd: niet iedere bril staat iedereen en dat komt voornamelijk hierdoor. Mensen met een heel rond gezicht worden bijvoorbeeld niet aangeraden om een rond montuur te kopen. Dit kleden zij niet af en zal niet al te goed staan. Maar welke gezichtsvormen en brillencombinaties zijn er nog meer?

Rond

Laten we beginnen bij een rond gezicht. Hierbij is het gezicht ongeveer even lang als breed. Een rond gezicht heeft een rond voorhoofd en een afgeronde kin. Omdat alles zo cirkelvormig is, zijn monturen met rechte en hoekige lijnen het beste. Vierkante brillen brengen het gezicht meer in balans, omdat deze de brede bovenkant van het gezicht benadrukken en niet de ronde wangen.

Vierkant

Een belangrijk kenmerk van een vierkant gezicht is een hoog voorhoofd. Daarnaast zijn er nog duidelijke jukbeenderen en een scherpe kaaklijn. Hier werkt het tegenovergestelde als bij een ronde bril: vierkante gezichten worden juist aangeraden om een montuur met ronde vormen te kiezen. Deze geven het gezicht een wat zachtere uitstraling.

Hartvormig

Hartvormige gezicht hebben een breed voorhoofd en een smalle, scherpe kin en hoge jukbeenderen. Brede en hoekige monturen, zoals een pilotenbril zijn dan the way to go.

Ovaal

Ovale gezicht hebben een ronde haar- en kaaklijn. Het is een lang gezicht met evenwichtige houdingen. Dit gezicht is al in evenwicht, waardoor zij het voordeel hebben dat elke bril goed zal staan.

Natuurlijk hoeft iemand niet alleen te kijken naar monturen die hen aanbevolen wordt op basis van gezichtsvorm en de kleuren. Wel kan het helpen om sneller een passende bril te vinden wanneer iemand er niet uitkomt.