Alles wat je moet weten over de heteluchtoven

Als mensen het hebben over een oven, dan wordt vaak een onderscheid gemaakt tussen een elektrische oven en een heteluchtoven. Opvallend is wel dat heel veel mensen het verschil tussen deze ovens eigenlijk niet weten. Daarom vertellen we je er hier over. 

Het verschil tussen een heteluchtoven en een elektrische oven

Wanneer we kijken naar wat nou het grootste verschil is tussen een elektrische over en een heteluchtoven, dan zit dat verschil vooral in de ingebouwde ventilatoren.  Deze ventilatoren zorgen ervoor dat de warme lucht, zowel die van onder en boven, op gelijkmatige wijze rond geblazen wordt. Op die manier is dus veel minder sprake van hotspots. Wanneer je gebruik gaat maken van een heteluchtoven, dan moet je er wel voor zorgen dat de randen van de gebruikte schalen goed afgedekt worden. Doe je dat niet, dan kan namelijk sprake zijn van ongelijke garing en dat wil je natuurlijk ten koste van alles voorkomen. Wat door veel gebruikers als een voordeel van een heteluchtoven wordt beschouwd is zeker wel dat de rekjes en de bakplaten niet in het midden van de oven geplaatst hoeven te worden. Bij een elektrische oven dien je dat wel te doen. 

De snelheid van een heteluchtoven

Wat ook een voordeel is van een heteluchtoven is de geboden snelheid. Het voorverwarmen gaat altijd een stuk sneller, en dat geldt in feite ook voor de garing. Met een heteluchtoven duurt het gehele proces vaak zeker 25 procent korter, afgezet tegen het gebruik van een elektrische oven. Uiteraard is het wel altijd afhankelijk van het gerecht dat je wilt gaan bereiden.  Wanneer je kiest voor een elektrische oven, dan weet je dat de warmte alleen van de onderkant komt. Dat betekent dus dat je zo goed als altijd te maken krijgt met zogenaamde hotspots. 

Maak zo goed gebruik van de opstijgende warmte

Wat wel zo is, is dat de temperatuur meer steady blijft, iets dat bijvoorbeeld bij het maken van koeken en taart wel weer een voordeel kan zijn. Maak je gebruik van een elektrische oven, denk er dan wel aan dan je de gebruikte rekjes en plaatjes altijd precies in het midden van de ovens schuift. Dan namelijk maak je het best gebruik van de opstijgende warmte. Met deze wetenschap kun je dus prima een keuze maken. Ben jij iemand die van snelheid houdt en niet te maken wil krijgen met hotspots, dan is het altijd goed om een heteluchtoven aan te schaffen!

Related Stories

Anderen bekeken ook

Online Marketing: SEO-teksten als sleutel tot succesvolle strategie

Online marketing is tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van elke succesvolle onderneming. Een van de...

Een frisse make-over: Behang vs. Klik PVC in huis...

Wanneer je op zoek bent naar een snelle en eenvoudige manier om je huis...

Een aanwinst voor je kamer

Je bent op zoek naar iets nieuws voor in je kamer. Er zijn veel...

Hypotheek, creditcard en renovlies: tips voor je droomhuis!

Ben je op zoek naar je droomhuis, of heb je deze al gevonden en...

Kies woonverzekeringen die aansluiten bij jouw wensen

Het is belangrijk om te zorgen voor verzekeringen die goed bij jou passen. Op...

Jouw supergezonde leven

Gezond leven: hoe doe je dat? Zit dat in meer bewegen, in beter eten,...

Populaire categorieën

Comments