Draai kiepraam decoratie/verduisterend plisse gordijn

Mooi een draai kiepraam, maar wat doe je met de draai kiepraam raamdecoratie? Wat hang je ervoor? Zou een verduisterend plisse gordijn iets voor je zijn in dit verband? We leggen je hier in elk geval uit wat een plissé gordijn dan precies is en wat de voordelen van het gebruik van een dergelijk gordijn is. 

Plissé gordijnen: zo kun  je besparen op de energierekening

Het is een feit dat je steeds meer plissé gordijnen ziet. Kijk maar eens om je heen. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het zegt veel over de voordelen van het gebruik van een dergelijk gordijn. Zo zijn de gordijnen zeer veelzijdig waardoor ze eigenlijk in elk interieur passen. Zo is het bekend dat een plissé gordijn een sterk energiebesparende werking heeft. Raamdecoratie heeft een isolerende functie, en dat geldt al helemaal als je kiest voor dubbele plisségordijnen. Deze dubbele gordijnen heb je vaak in een honingraat structuur. De stilstaande lucht tussen de twee stoffen geleid namelijk geen warmte of kou. Is het winter, dan wordt de warmte dus veel beter binnen gehouden. Dat betekent meteen ook dat je veel minder hoeft te stoken, waardoor je de investering in de gordijnen dus al snel kunt terugverdienen. Is het zomer, dan zorgen de gordijnen er voor dat het binnen niet snel heel erg warm wordt. 

De geluiddempende werking van plissé gordijnen

Wat ook een voordeel is van deze gordijnen, is de sterk geluiddempende werking die ze hebben. Geluid van buiten dringt niet gemakkelijk door naar binnen en dat is wel zo prettig natuurlijk. Wat ook al een voordeel is van een plisse gordijn, is de veelzijdigheid. Je kunt de gordijnen op verschillende manieren monteren en daardoor zijn de gordijnen prima te gebruiken voor dakramen, lichtkoepels, schuine ramen, kiep-kantelramen en zelfs voor deuren. Wat ook nog zeker een voordeel is, is de eenvoudige bediening. Kies je voor plissé gordijnen, dan bepaal je dus zelf de lichtinval en de privacy die je wenst. 

Elegant en bovendien nemen ze erg weinig ruimte in

Natuurlijk kun je een plissé gordijn gemakkelijk verduisterend maken. Kies voor een verduisterende stof en je krijgt altijd precies die verduistering die je zoekt. Plissé gordijnen zijn bovendien elegant. Ze nemen ook al weinig ruimte in en ook zijn ze nog eens goed te combineren met andere gordijnen. En zo zijn er dus meer dan voldoende redenen om ook voor plissé gordijnen te gaan gebruiken. Ze misstaan in geen enkel huis en voor geen enkel raam. 

 

Related Stories

Anderen bekeken ook

Online Marketing: SEO-teksten als sleutel tot succesvolle strategie

Online marketing is tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van elke succesvolle onderneming. Een van de...

Een frisse make-over: Behang vs. Klik PVC in huis...

Wanneer je op zoek bent naar een snelle en eenvoudige manier om je huis...

Een aanwinst voor je kamer

Je bent op zoek naar iets nieuws voor in je kamer. Er zijn veel...

Hypotheek, creditcard en renovlies: tips voor je droomhuis!

Ben je op zoek naar je droomhuis, of heb je deze al gevonden en...

Kies woonverzekeringen die aansluiten bij jouw wensen

Het is belangrijk om te zorgen voor verzekeringen die goed bij jou passen. Op...

Jouw supergezonde leven

Gezond leven: hoe doe je dat? Zit dat in meer bewegen, in beter eten,...

Populaire categorieën

Comments