Home Algemeen Alles wat je wil weten over printers

Alles wat je wil weten over printers

0
Alles wat je wil weten over printers

Er is veel om te leren, dat staat vast. Hier kwam je natuurlijk al vroeg achter, waarschijnlijk zelfs al op de basisschool. Dit is erg mooi, want als je altijd nieuwsgierig blijft leer je steeds meer. Je bent een eeuwige student. Je komt er achter dat hoe meer je weet, hoe meer vragen je krijgt. Je komt er telkens weer achter dat je helemaal niet zo heel veel weet. Dat is helemaal geen schande natuurlijk, maar het is wel leuk als je dit benut. Hoe je dit doet? Door te blijven leren, te blijven lezen. We gaan dat nu faciliteren door je een blog aan te bieden over printers. Je leert hier alles over printers dat je wil weten. Een printer komt je handig van pas als je er een thuis wil, als je een op de zaak/op kantoor wil of welke andere situatie dan ook. Een printer is daarmee een echte musthave voor iedereen die het een beetje prettig vindt om stukken te kunnen uitprinten. We gaan ook in op wat je nodig hebt voor een printer, bijvoorbeeld een hp 903xl multipack

Hoe werkt een printer? 

Allereerst willen we je even uitleggen wat een printer precies is. Een printer print op papier de gewenste dingen. Dit kunnen teksten zijn, maar ook foto’s. Hoe een printer dit doet? Eerst wordt er met een computer of een telefoon of iets dergelijks informatie naar een printer gestuurd. Dit gebeurt tegenwoordig vrijwel altijd draadloos. Je printer vangt deze informatie op en weet dan wat er wordt verwacht. De printer zorgt er door middel van een soort rubberen rollers voor dat het papier erin in de juiste positie wordt gebracht. Het papier is dan op de positie onder de inktcartridges, een cartridge bevat inkt en bevindt zich dan vlak boven het papier. Er worden vervolgens kleine schokken afgegeven in het printapparaat en daarmee komen er dan kleine druppels inkt mee. De inkt wordt in een bepaalde positie afgegeven waardoor er een patroon ontstaat; een tekst of foto. Dit voorgaande proces bevindt zich bij een inkjetprinter, maar je hebt ook een laserjet printer. Hierover later meer. 

Wat heb je nodig?

Zoals hierboven genoemd heb je een printer, cartridges of toner en een stopcontact nodig!

Soorten printer

Je hebt buiten de inktjetprinter nog een laserjet printer, maar deze werkt met toner in plaats van cartridges. De toner wordt gesmolten op het papier en zo ontstaat er een print.