Home Algemeen Welke fiets past het beste bij jou?

Welke fiets past het beste bij jou?

0
Welke fiets past het beste bij jou?

Wij, Nederlanders, fietsen jaarlijks heel wat kilometers af. Sommigen gaan een stukje recreatief fietsen tijdens het weekend, terwijl anderen juist doordeweeks hun fiets pakken om naar het werk te rijden. Of je het nu voor de ontspanning doet, of voor de sport: het is belangrijk om een goede fiets te hebben. Maar tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten fietsen, dat je door de bomen soms het bos niet meer kan zien. In dit artikel vind je de voor- en nadelen van verschillende soorten fietsen, zodat je een goede keuze kunt maken.

De dagelijkse fiets

Hoewel er tegenwoordig tientallen verschillende soorten fietsen op de markt zijn, is de dagelijkse fiets nog steeds ongelooflijk populair. Dit type wordt ook wel de stadsfiets genoemd, omdat je ze veel tegenkomt in de grote steden. De dagelijkse fiets dankt zijn populariteit aan de veelzijdigheid van het voertuig. Zo is de fiets verkrijgbaar in veel verschillende kleuren én designs. Daarnaast heeft de stadsfiets een heren- en damesuitvoering, waarbij de damesfiets vaak een kortere afstand tussen het zadel en het stuur heeft. De dagelijkse fiets is perfect voor iedereen die de fiets met enige regelmaat wil gebruiken, bijvoorbeeld voor de weg naar school of werk. Of mensen die hun fiets alleen maar gebruiken voor kleine ritjes, bijvoorbeeld naar de supermarkt.

De sportfiets

Doe je niets liever dan fietsen en wil je er graag je sport van maken? Dan is een sportfiets misschien meer iets voor jou. Let wel op, want er zijn veel verschillende soorten sportfietsen. Wil je simpelweg lange fietsroutes afleggen? Dan kun je kiezen voor een sportieve fiets, die is uitgerust met extra versnellingen en spatborden. Zoek je iets meer uitdaging en wil je bijvoorbeeld door de ruige bossen fietsen? Dan kun je ook kiezen voor een mountainbike of racefiets. De keuze is afhankelijk van het type sport je wilt gaan beoefenen. Sportfietsen zijn verkrijgbaar in een heren- en damesmodel, en ook hier is bij de damesfiets de afstand tussen het zadel en het stuur minder groot.

Elektrische fiets

Houd je eigenlijk helemaal niet van fietsen? Dan kun je ook kiezen voor het gebruik van een zogenoemde e-bike. Elektrische fietsen hebben een motor die jou helpt bij het trappen. Hierdoor hoef jij niet zoveel kracht te zetten om vooruit te kunnen komen. Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets vanwege het gemak én de afstanden die je met de fiets kunt afleggen. Door de hulp van het kleine motortje, kun je namelijk met gemak 20 kilometer fietsen, zonder écht moe te worden.