Dingen die je moet weten voordat je naar Thailand gaat reizen 

Thailand is een heel erg indrukwekkend land met honderden paradijselijke eilanden, een hoop jungle en voor ons een erg onbekende cultuur. De bevolking is er erg vriendelijk en de eetgewoonten zullen erg anders zijn dan je gewend bent. Ondanks de grote verschillen zijn er toch elk jaar weer een hoop mensen die naar Thailand reizen. Er zijn een hoop leuke feestjes te vinden en de prijzen zijn er vaak relatief laag tegenover de prijzen in Europa. Wel zijn er een aantal dingen die je moet weten over Thailand. 

 

Je zult een visum moeten aanvragen om naar Thailand te mogen

Om Thailand binnen te komen zul je een visum moeten aanvragen. Een visum Thailand aanvragen zal als je op vakantie gaat 70 euro kosten. Wanneer je naar Thailand wil gaan vanwege zakelijke redenen, zal het je 100 euro kosten om een visum te krijgen. Dit komt doordat je met een zakelijk visum langer mag blijven dan als je met een toeristenvisum naar Thailand gaat. Dit zal bij het aanvragen van een visum China of Rusland niet anders zijn. De normale levertijd van een visum is ongeveer 9 werkdagen. Als er een hoop haast bij zit en je het visum al sneller nodig hebt zal dit ook mogelijk zijn. Je zult in dit geval je visum binnen 4 dagen kunnen verwachten, maar er zal wel een toeslag bijkomen van 17,50 euro bij een toeristen visum. Bij een zakelijk visum zal dit maar liefst 40 euro zijn. Het is dus verstandig om ervoor te zorgen dat je je visum op tijd aanvraagt. 

 

Houdt rekening met de cultuurverschillen

Als je naar Thailand gaat zul je merken dat ze je onder andere op een hele andere manier zullen begroeten. Sommige dingen die in Nederland heel erg normaal zijn kunnen in landen als Thailand niet door de beugel. Het is dan ook verstandig om je in enkele dingen te verdiepen. Zo waarderen de lokale mensen het erg als je ze in hun eigen taal groet en gedag zegt. Daarnaast zijn er voor de thaise mensen een aantal dingen van belang. Iedereen maakt fouten, dus probeer niet boos te worden en blijf glimlachen. Het verheffen van je stem wordt in Thailand ook echt niet gewaardeerd. Verder is het zo dat het hoofd en de voeten in Thailand onrein en heilig zijn. Het is hier bijvoorbeeld heel erg onbeleefd om met de onderkant van je voeten naar iemand te wijzen. Het leggen van je voeten op een tafel is dus een no go, zeker niet naar een budha. Ook het geven van een aai over het hoofd van een kind is erg af te raden. 

 

Related Stories

Anderen bekeken ook

Wanneer je een advocaat nodig hebt…

Het vinden van de juiste advocaat kan een uitdaging zijn. Als je niet bekend...

Besparen op wasmiddel doe je zo 

Als je regelmatig de was doet, dan weet je dat het doen van de...

7 rookie mistakes die je wilt voorkomen als startende...

Als freelancer ben je je eigen baas. Dat kan zowel goed als slecht zijn,...

7 rookie mistakes die je wilt voorkomen als startende...

Als freelancer ben je je eigen baas. Dat kan zowel goed als slecht zijn,...

Hoe groot is duitsland

Hoe Groot is Duitsland? Duitsland is een van de grootste landen in Europa, met een...

Welke technologische innovaties helpen environmentalists bij het omgaan met...

Hoe Technologische Innovaties Helpen Environmentalists Bij Het Omgaan Met Veranderend Weer en Wind De...

Populaire categorieën

Comments