Home Vakantie & Vrije tijd Dit is waarom je op stedentrip moet gaan!

Dit is waarom je op stedentrip moet gaan!

0
Dit is waarom je op stedentrip moet gaan!

Niet alleen de strandvakanties zullen altijd populair blijven, ook de stedentrips zijn bij veel mensen erg geliefd. En dat is om deze redenen!

Kort maar krachtig

Heb je weinig tijd maar wel zin om lekker met je gezicht in de zon te zitten en een andere cultuur helemaal in je op te nemen? Dan is een stedentrip daar ultiem geschikt voor. Een reden waarom veel mensen op een stedentrip gaan is echt vanwege de duur. Het voordeel van een stad is dat je veel kan zien in een relatief korte tijd. Alles ligt namelijk wat dichter bij elkaar, je hoeft niet een land te doorkruisen en je kan verblijven op dezelfde plek. Het ligt er natuurlijk aan welke stad je bezoekt, sommige steden zijn zo groot dat je in een paar dagen nog steeds niets hebt gezien maar in dit geval gaan we even uit van een stad in Europa waar je met een week de stad heel goed leert kennen. Kort maar krachtig is dus de perfecte omschrijving voor een stedentrip.

Prijs

Daarbij komt ook dat het dus heel goedkoop kan. Naar sommige steden kom je heel makkelijk. Een vliegveld is meestal wel in de buurt of je kan er via een ander vervoersmiddel naartoe. Het komt vaak voor dat er kortingen zijn op stedentripjes die je kan boeken waardoor je niet veel geld kwijt bent aan het vervoer. Ook zijn er voor hotels wel goede deals te vinden en dit is voor mensen vaak ook wel een reden om op stedentrip te gaan. Je kan in een hotel, of je huurt een appartement voor een paar dagen.

Veel te zien

Als je een stad bezoekt, zoals een stedentrip Budapest of stedentrip Krakau, is het vooral zo fijn dat er veel te zien valt. In de meeste steden valt er veel meer te beleven dan je eerst instantie had gedacht. Je kunt onderzoek doen naar de aanraders en de meer lokale trekpleisters.

Veel cultuur

Een stad is in de beeste gevallen echt een baken van cultuur. Je ziet het aan het eten vooral, de gebruiken, maar ook is een stad een gevolg van een lange geschiedenis. En dit zie je vaak terug, daarom is een stad bezoeken vaak ook zo interessant. Je ziet vaak letterlijk hoe de stad zich heeft gevormd, door een oud centrum bijvoorbeeld. Hier valt nog extra veel te zien, het geeft de stad nog meer dimensie waardoor de beleving ook specialer wordt.