Home Vakantie & Vrije tijd De leukste vakantieplekken in Nederland: waarom op vakantie in eigen land?

De leukste vakantieplekken in Nederland: waarom op vakantie in eigen land?

0
De leukste vakantieplekken in Nederland: waarom op vakantie in eigen land?

Op vakantie gaan in eigen land heeft vele voordelen. Ten eerste hoef je niet te reizen naar een ander land, wat tijd en geld kan besparen. Bovendien kun je veel beter je vakantie voorbereiden als je weet waar je naartoe gaat. In dit blogartikel lees je alles over de leukste vakantieplekken in Nederland en waarom je eigenlijk voor een vakantie in eigen land moet kiezen.

Vakantieplekken in Nederland

Nederland heeft veel verschillende soorten vakantieplekken. Zoek je een rustige plek waar je heerlijk kunt onthaasten? Dan is een vakantiepark in de Veluwe een goede keuze. Wil je juist graag de stad in en genieten van de levendige sfeer? Bezoek dan een van de grote steden, zoals Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. Of ga juist naar het strand: Nederland heeft ruim 400 kilometer aan kustlijn, dus er is altijd wel een plekje te vinden waar je heerlijk kunt relaxen. Daarnaast heeft Nederland prachtige plekjes aan het water. Bijna in elke provincie in Nederland heeft wel vakantiehuisjes aan het water. Hierdoor kan je heerlijk genieten van de rust en de luxe. Een huisje met boot huren is een leuk idee wanneer je met meerdere mensen op vakantie gaat en je er bijvoorbeeld een dagje tussenuit wilt om te varen.

Voordelen van op vakantie gaan in Nederland

Nederland is niet een groot land, hierdoor hoef je niet ver te reizen om op je bestemming aan te komen. Nu denk je misschien dat je daardoor ook minder een 'vakantiegevoel' hebt maar niets is minder waar. Nederland heeft namelijk heel veel verschillende soorten gebieden waardoor je met maximaal 3 uur rijden zomaar op een hele nieuwe plek kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan de waddeneilanden of de veluwe. Daarnaast kan je er natuurlijk ook voor kiezen om naar de kust te gaan. Wanneer je niet in het westen van Nederland woont is het heerlijk om hier een tijdje te zijn. Lekker uitwaaien op het strand en een visje eten in een van de vele strandtenten.

Veilig en onbezorgd op vakantie

Nederland is een veilig land, waardoor je je minder zorgen hoeft te maken over onveilige situaties. Bovendien zijn de meeste Nederlanders behulpzaam en vriendelijk, waardoor je je snel welkom voelt. Ook spreekt iedereen in Nederland goed Engels, waardoor je je gemakkelijk kunt redden als je geen Nederlands spreekt.

Een vakantie in Nederland is dus een goede keuze als je op zoek bent naar een veilige, ontspannen en vriendelijke plek. Vooral de Veluwe is een aanrader: de natuur is prachtig en je hebt er alle rust en ruimte.