Je tuin inrichten met waterelementen

Ben je van plan je tuin aan te pakken? Dan is het wellicht een leuk idee om met water te spelen in je inrichting. Waterelementen in je tuin brengen je tuin echt tot leven en het is ook nog is functioneel. Met waterornamenten en wat creativiteit kan je jouw tuin een totaal nieuwe uitstraling geven. In deze blogs geven we je een aantal tips hoe je dit kan aanpakken en hoe je waterelementen het beste kan combineren met andere elementen in je tuin.

Maak je ontwerp/design

Begin met het ontwerp/design van je tuin. Hoe ziet je huidige tuin eruit en waar kan je bepaalde waterelementen terug laten komen? Dit zijn vragen die je kan stellen voordat je begint met ontwerpen. Het is handig als je jouw tuinafmetingen weet zodat je deze op papier kan zetten. Je kan natuurlijk gebruik maken van potlood en papier maar digitaal zijn er veel producten die je kan gebruiken om je tuin in te delen/uit te tekenen. Vervolgens is het belangrijk om te kijken of je bepaalde elementen hebt die niet uit te tuin kunnen of verplaatst kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tuinhuisje o.i.d. Vervolgens is het belangrijk dat je nadenkt hoe je het water element wil combineren met het interieur. Wellicht kan je een nieuw tuinmeubel gebruiken die perfect past bij je waterelement. Daarnaast is het slim om een opbergbox tuin te gebruiken voor spullen die je niet altijd nodig hebt (zoals kussen bijvoorbeeld).

Kies het juiste waterelement

Bij een waterelement kan je bijvoorbeeld denken aan een vijvertje in je tuin. Daarnaast zijn er ook ontzettend veel waterornamenten. Hierbij kan je denken aan kleine fonteintjes van steen. De waterornamenten kunnen ook lichtjes bevatten waardoor je tuin extra sfeervol is. Daarnaast kan je denken aan grotere vijvers zoals een natuurvijver. Een natuurvijver is een vijver waarbij je de natuur zijn werk laat doen. Door verschillende waterdieptes te creëren, vergroot je de diversiteit aan planten die in de vijver kunnen groeien. In een natuurlijke vijver kun je de vissen vrij laten zwemmen.

Ga voor luxe, ga voor een zwembad

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan voor een zwembad in je tuin. Dit is wellicht niet voor iedereen haalbaar vanwege de ruimte of kosten maar het kan in de zomer een uitstekende toevoeging zijn in je tuin. Bij warm zomers weer kan je zo een duik nemen zonder daarvoor ergens naar toe te gaan of iedereen te hoeven betalen.

Related Stories

Anderen bekeken ook

Wanneer je een advocaat nodig hebt…

Het vinden van de juiste advocaat kan een uitdaging zijn. Als je niet bekend...

Besparen op wasmiddel doe je zo 

Als je regelmatig de was doet, dan weet je dat het doen van de...

7 rookie mistakes die je wilt voorkomen als startende...

Als freelancer ben je je eigen baas. Dat kan zowel goed als slecht zijn,...

7 rookie mistakes die je wilt voorkomen als startende...

Als freelancer ben je je eigen baas. Dat kan zowel goed als slecht zijn,...

Hoe groot is duitsland

Hoe Groot is Duitsland? Duitsland is een van de grootste landen in Europa, met een...

Welke technologische innovaties helpen environmentalists bij het omgaan met...

Hoe Technologische Innovaties Helpen Environmentalists Bij Het Omgaan Met Veranderend Weer en Wind De...

Populaire categorieën

Comments