Home Financiën & Lifestyle Jouw supergezonde leven

Jouw supergezonde leven

0
Jouw supergezonde leven

Gezond leven: hoe doe je dat? Zit dat in meer bewegen, in beter eten, in voedingssupplementen zoals vitamine c supplementen en/of lactoferrine? Het antwoord is; ja, nee, misschien! Alle opties, dus. Gezond leven en eten is iets ontzettend persoonlijks, en eenieders proces zal er dus ook anders uitzien. Hoe jouw proces eruitziet? Laten we daar samen achter komen. Iedereen kan gezonder leven, en jij dus ook. Of het nu een verandering in eetpatroon of meer bewegen wordt, of iets daartussenin, laten we samen kijken naar hoe jij dit jaar je leven kan beteren en nog beter voor je lichaam kan zorgen! Let’s go!

Jij, jezelf & je lichaam 

Jouw lichaam is alleen van jou, en alleen jij kan er ook écht achterkomen wat het dus nodig heeft. Elk lichaam is anders. Dat slaat op skincare, op vorm en bouw, en ook op gezond leven. Probeer je lichaam in dit proces dus allereerst goed te leren kennen; zo zorg je ervoor dat je alleen dingen doet die voor jou fijn zijn. Ze hoeven niet altijd aangenaam te zijn (dat is een verandering in routine bijna nooit), maar ook lang niet altijd vervelend. Kijk bijvoorbeeld naar hoe je lichaam reageert op verschillende soorten eten; waar wordt het blij en energie van, en waar hou je eigenlijk enkel buikkrampen aan over? Je moet met eetpatroonveranderingen wel uitkijken; de grootste mythe die dieetcultuur ooit de wereld in heeft geholpen, is dat gezonder en fitter worden zou moeten gaan over nooit meer lekker eten aanraken en nooit meer ‘zondigen’. Eet absoluut wat je wil, luister naar je hongergevoel en kook met lekker veel groenten en andere vezels. Dat is beter dan alle diëten bij elkaar. 

Alle trucs

Er zijn honderden verschillende dingen die je kan ondernemen en kan pogen te doen om gezonder te leven. Denk aan een strak regime in de sportschool, maar ook aan vitamine c supplementen of lactoferrine. Gezond leven is er precies achterkomen wat voor jou als mens goed werkt. Sport je het liefst maar één keer in de week? Super, dan beweeg je in ieder geval! Krijg je het nu alleen voor elkaar om elke ochtend te stretchen? Helemaal top! Of je nu vier keer per week aan het bewegen bent of op dit moment minder voor elkaar krijgt; dat maakt niet uit. Gezonder leven is een toewijding, en jij hebt die. 

Luister naar je lichaam en geef het wat het nodig heeft; daar krijg je zoveel voor terug. Succes, topper!