Home Financiën & Lifestyle Veilig omgaan met cryptomunten doe je zo

Veilig omgaan met cryptomunten doe je zo

0
Veilig omgaan met cryptomunten doe je zo

Als je cryptomunten bezit, is het erg belangrijk om te weten hoe je op een veilige manier omgaat met cryptomunten. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat je altijd in het vizier staat van cybercriminelen die je cryptomunten willen stelen, maar ook dat je een transactie niet ongedaan kan maken in de Blockchain. Wil je weten hoe je veilig met cryptomunten omgaat? Dan ben je hier op het juiste adres want in dit handige artikel kom je er snel meer over te weten. 

 

Het opslaan van de cryptomunten

Het is eerst belangrijk om te kijken naar hoe je momenteel je cryptomunten opslaat. De meeste mensen hebben een wallet op de computer of mobiele telefoon staan waar hun cryptomunten in opgeslagen worden. Het is dan ook meteen belangrijk om te weten dat dit nooit verstandig is, want mocht je ooit gehackt worden, dan is de kans erg groot dat ze ook toegang hebben tot je wallet. Een van de beste keuzes die je kunt maken, is cryptovaluta kopen bij een broker zoals Bitvavo. Dat heeft ermee te maken dat je cryptomunten daar veilig opgeslagen zijn. Wil je hier meer over te weten komen? Neem dan vooral even contact op met de klantenservice van Bitvavo.

 

Controleer het adres meerdere keren

Een van de grootste nadelen van het verzenden van cryptomunten, is dat je een bepaald bedrag aan cryptomunten moet verzenden naar een bepaalde token. Deze token is erg lang en dat kan ervoor zorgen dat je fouten maakt en het geld niet bij de ontvanger terecht komt. Het is daarom ook erg verstandig om meerdere keren het verzendadres te controleren. Houd er wel rekening mee dat je dit ook moet doen als je het adres wilt kopiëren en plakken. 

 

Schaf cryptomunten bij een officiële broker aan

Er is veel vraag naar cryptomunten in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. Er zijn dus veel partijen waar je terecht kan voor het aanschaffen van cryptomunten, maar het is onwijs belangrijk om alleen cryptomunten bij een officiële broker aan te schaffen. Dit heeft er allemaal mee te maken dat er veel schimmige partijen actief zijn. Zij leveren soms helemaal geen cryptomunten of vragen te veel transactiekosten. Zo kun je er het beste voor kiezen om Ripple kopen bij Bitvavo. Dit is de grootste broker van Nederland en daar kan je ook terecht voor het kopen van Polkadot en talloze andere cryptomunten.