Home Financiën & Lifestyle Zelf Beleggen? Lees deze tips

Zelf Beleggen? Lees deze tips

0
Zelf Beleggen? Lees deze tips

Ben jij van plan om zelfbeleggen uit te gaan voeren? Dan is het goed om dit artikel door te nemen. We zullen in dit artikel kort stilstaan bij een aantal tips zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan. Als je dit namelijk doet weet je zeker dat je een goede start zult maken en dat is wel zo prettig. Beleggen is namelijk complex en er komt meer bij kijken dan men in eerste instantie zou denken. Benieuwd? Raadpleeg dan onderstaande informatie zodat je een goede keuze zult gaan maken en dat is wel zo prettig.

Eerst brokers vergelijken

Als je wilt beginnen met het beleggen in bijvoorbeeld aandelen of ETF’s is het als eerst van belang om een broker te zoeken die aansluit bij jouw persoonlijke wensen. Brokers vergelijken kan hierbij een perfecte oplossing bieden. Zo weet je zeker dat je een broker zult kiezen die goed aansluit bij jouw persoonlijke wensen zodat je zeker weet dat je een goede basis hebt. Als je dit namelijk niet doet, dan zul je achteraf spijt kunnen krijgen. Het is immers ook niet prettig als je op verschillende platformen geld hebt staan. Probeer daarom altijd goed te kiezen voor een broker die aansluit bij jouw wensen.

Bepaal een strategie

Als je wilt beginnen met beleggen is het als eerst goed om een strategie te gaan bepalen. Wil jij bijvoorbeeld agressief beleggen of juist meer defensief? Het is hierbij goed om een strategie te bepalen en hieraan vast te houden. Daarbij is het tevens goed om een budget vast te stellen die voldoet aan jouw wensen zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om de vuistregel te hanteren dat je slechts met geld moet beleggen dat je kunt missen. Zo zul je achteraf niet verdrietig worden als je grote bedragen verliest.

Tot slot, leen nooit geld

Tot slot is het advies ook om nooit geld te lenen om te gaan beleggen. Als je geld leent en een schuld opbouwt is het natuurlijk niet erg als je met het beleggen uiteindelijk geld verdient. Echter, bestaat er een kans dat de gehele markt instort waarbij je jouw geld kwijt bent en achterblijft met een schuld. Dat wil je natuurlijk niet en daarom is het van groot belang om hier aandacht aan te besteden. Leen nooit, maar dan ook nooit geld! Schulden kunnen je namelijk in de problemen brengen.