Levenmetwater

Een instagram pagina om van te watertanden

Social media speelt een steeds grotere rol in onze levens. De opkomst van smartphones en verbeterd internet zorgen ervoor dat steeds meer content tot onze beschikking hebben en kunnen consumeren. Het internet ligt voor een groot deel van de dag in de palm van onze handen. We besteden steeds meer tijd op onze telefoons omdat er zo gigantisch veel op is te beleven. Het aantal apps om ons te entertainen is dan ook gigantisch gestegen. We voelen steeds meer de neiging om onszelf te uiten. Social media is hier natuurlijk het perfecte voorbeeld van. We kunnen ons aan de buitenwereld tonen zoals we zelf willen. Met apps als tiktok, snapchat, instagram en facebook kunnen we makkelijk video’s, foto’s of verhalen delen. Massaal bekijken we elkaars profielen en content. We kunnen op elkaar reageren of hele gesprekken starten. En dat allemaal op afstand. We zijn meer met elkaar verbonden dan ooit. Communicatie is nog nooit zo makkelijk geweest. Als zoveel mensen je te zien krijgen wil je jezelf natuurlijk op je best presenteren. In deze blog geven we je een aantal handige tips om je instagram pagina eruit te laten springen. 

 

Kies een huisstijl die bij je past

Op instagram plaats je uitsluitend foto’s. Kies vanaf je eerste post een vaste stijl. Dit kan zijn door gebruik te maken van vaste kaders of achtergronden. Een vaste filter kan er ook voor zorgen dat je foto’s beter bij elkaar passen. Door een huisstijl te kiezen creeer je samenhang tussen de afbeelding op je feed. Ga hier creatief mee om. Je kan bijvoorbeeld een grafisch patroon laten terugkeren op je achtergronden. Je plaats dan wel alleen foto’s op instagram. Dit wil niet zeggen dat je soms een foto kan plaatsen die enkel een kleur bevat. Door bijvoorbeeld twee witte afbeeldingen te plaatsen en een foto in het midden laat je foto eruit springen op je feed. Je kan hiermee spelen en je eigen stijl ontwikkelen. Bedenk je je later over eerdere creaties kan je foto’s eenvoudig verwijderen uit je feed. Je nieuwe huisstijl kan gewoon over je gehele feed beschikbaar zijn. Het werkt ook goed om foto’s te splitsen. 

 

Social media kan verslavend zijn. Besteed jij bovengemiddeld veel tijd op de apps op je telefoon dan heb je misschien een  social media verslaving.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 Levenmetwater

Thema door Anders Norén