Levenmetwater

Online shoppen

Steeds vaker zien je mensen kunstgras online bestellen. Vaak shoppen ze dan op zoek naar de goedkoopste prijs. Maar alleen kunstgras kopen zonder kunstgras laten leggen als inbegrepen dienst kan je een boel hoofdpijn opleveren. Dat betekent niet dat je het niet goed zelf kan doen, maar als de volgende dingen van toepassing zijn op jouw tuin, ga dan voor een legservice.

Je houd niet van Ikea-spullen

Als je sleutelen en instructies volgen niet per se leuk vind raad ik een legservice aan. Bij kunstgras is het belangrijk om de strips goed te verbinden. Dit is een werkje wat je beter niet kan haasten. Als je dus bij het in elkaar schroeven van een kastje kan de legservice meer je ding zijn. Het is sowieso veel werk als je het voor de eerste keer moet doen waar je afhankelijk van je oppervlak toch een goede tijd mee bezig kan zijn. Het neemt je een boel werk uit handen.

Je hebt een glooiend oppervlak

Een vlak stuk zelf leggen is gemakkelijk. Maar op het moment dat er hoogteverschil in je tuin zit word het een heel ander verhaal. Hiervoor moet je strips uit de strip snijden zodat deze mooi om de bocht kan vormen. Als dit dus het geval is met jouw tuin dan raad ik je aan om de professionele leggers hun werk te laten doen. Zij hebben het vaker gedaan en zorgen ervoor dat alles mooi past en mooi overloopt.

Je hebt een ongewone waterhuishouding.

Als je op een grond kunstgras wilt leggen waar water goed moet weglopen is het beter om de leggers te laten komen. Kunstgras vereist namelijk dat er genoeg vocht weg kan worden gedreven. Als je dus bijvoorbeeld op een stenen grond kunstgras wilt moet je het hele stuk met drainage tegels bedekken. Dan word de klus opeens een stukje zwaarder. Maar ook op een natuurlijke grond kanwater een kritische rol spelen. Je wilt niet per se je tuin laten betegelen. Je kan dan werken met drainagegleuven om het water weg te krijgen. Dit is een beetje zijn eigen vak. Je kan het zelf doen, maar het is makkelijker om de professionals dit erbij te laten doen.

Kort gezegd

Kort gezegd, vaak is een legservice erg prettig. Het neemt je veel werk uit handen en bespaart je de tijd als het gaat om niet alleen basale vaardigheden maar ook die meer gespecialiseerde vaardigheden. Zelf kan, maar het kan dus ook veel gemakkelijker.

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 Levenmetwater

Thema door Anders Norén