Home Vakantie & Vrije tijd Hoe belangrijk is de trekkracht van je vismagneet?

Hoe belangrijk is de trekkracht van je vismagneet?

0
Hoe belangrijk is de trekkracht van je vismagneet?

De sterkte van een vismagneet wordt altijd aangeduid met de trekkracht. Dit is de kracht die de magneet heeft onder perfecte omstandigheden. De vismagneet kracht wordt gemeten als deze gloednieuw, en dus helemaal schoon, is en deze op een groot stuk metaal vastzit. Vervolgens wordt er precies recht naar boven getrokken om de trekkracht te meten. Het is vrijwel onmogelijk om onder water deze perfecte omstandigheden te hebben. 

Ook schijnt het dat sommige verkopers de trekkracht aan de onderkant meten. Dit terwijl de behuizing van een potmagneet de trekkracht eigenlijk naar beneden duwt, daardoor komt alle trekkracht op die stalen plaat terecht. Zo kunnen aanbieders magneten met hoge trekkrachten verkopen die je uiteindelijk niet in magneetvis omstandigheden kan behalen.

Hoe belangrijk is trekkracht?

Onze conclusie, met onze ervaring, is dus dat je vooral moet letten op de afstand aantrekkingskracht. Deze is veel belangrijker dan een hoge trekkracht. Kies dus voor magneten met een grote aantrekkingskracht rondom de gehele magneet, zoals de allround magneten.

Ferriet of Neodymium

Er bestaan twee soorten magneten. De ene soort die verkrijgbaar is heet ferriet en het andere soort is neodymium. Als je wilt gaan vissen met je vismagneet is het het beste om een neodymium vismagneet te hebben. Deze magneet soort is vele malen sterker dan ferriet en ook nog eens krachtiger.

Bij sommige leveranciers wordt er toch ferriet gebuikt. Dit doen ze omdat dit materiaal goedkoper is dan neodymium. Helaas is hierdoor de kwaliteit vele malen minder dan die van de neodymium magneten. Let dus bij de aankoop van vismagneten heel goed op het materiaal waarvan de magneet is gemaakt. Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen: goedkoop is duurkoop.

Zelf zijn wij er ook wel eens ingestonken. Wij kregen een prachtige foto te zien met een goede verkooptekst, in het Engels, erbij. Het was een Chinese aanbieder. Je wordt toch verleid door te gaan voor goedkopere magneten, maar wij doen het niet meer.

Magneten kopen

Na vele jaren magneetvissen hebben wij al veel verschillende soorten magneten gebruikt. Ook komen wij tijdens het vissen regelmatig andere magneetvissers tegen waar wij even een praatje mee doen: gezellig man! Eerst kochten wij onze magneten ergens anders, maar door ervaring leer je. De laatste jaren kunnen magneetvissers er eigenlijk niet meer omheen: Magneten is de plek om krachtige, kwaliteit magneten kopen. Het kopen van mageneten is een kunst op zichzelf waardoor het goed is om hier aandacht aan te besteden zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult gaan maken.